fredag 31 januari 2014

Vecka 5

English teatime är kul! Vi har avslutat veckan med fredagsmys och bakat scones. Det var lite stressigt men till slut gick allt bra.
 Min planering var egentligen att vi dessutom skulle spelat spel och konverserat på engelska men tiden bara rann iväg så vi fick koncentrera oss på att baka och fika.
Nu ska vi lotta nya grupper, som ska ha myset i februari, mars, april och maj. Det blev riktigt lyckat förra terminen så därför fortsätter vi på samma sätt.

Snö är underbart och blött!  Det är så viktigt att eleverna är ute och leker och rastar sig för annars blir energinivån lätt för hög.  I den här veckan har somliga blött ner sig och av den anledningen inte kunnat vara ute. Nu när vi äntligen fått vinter måste man ju också klä sig därefter.
Alla ska ju vara ute på rasterna och behöver det om inte nåt speciellt skäl föreligger!

Eleverna i vår klass är jätteduktiga på att äta frukt! De får äta på lektionstid när det passar men inte alltid. Jag säger till att det inte passar vid exempelvis genomgångar då det behöver vara tyst. Just detta har jag fått vara tydlig med för de förstår inte alltid när det är OK.
Fler och fler behöver gå till köket för att dela sin frukt och det stör och tar onödig tid.
Tänk på att dela frukten hemma om det behövs och lägg den gärna i en plastburk!

Veckan som gått har varit lugn och vi har fortsatt att prata om viktiga etiska saker. Vi tar upp  regler och hur man använder sin mobil. Jag behöver säga till vid början av varje lektion att alla mobiler ska ner i väskan. Det är också många mobiler uppe när vi äter och vi pratar mycket om vilka regler som gäller i matsalen. Eleverna vet vilka reglerna är men det åtlyds inte så bra alltid. Vi tar nya tag med just detta!

Läxor i vecka 6:
Engelska, utdelad idag på papper till alla.
Faktaläsning till torsdag. Alla vet vad som gäller. Frågor på papper att lämna in på torsdag.
Matteläxa, hela tabellen numera! Förhör fredag!

Händer i nästa vecka:
Utvecklingssamtalen fortsätter!
Tisdag:   Trivselledarutbildning på Påskbergsskolan. Wilma, Maja och Melker.
Torsdag: Vi börjar på vårt temaarbete i engelska om Me and my family. Kom ihåg bilderna!!!
Fredag:    Tjejgrupp hos Katarina.

Utbildningskväll för föräldrar med Netscan tisdag 11/2!  Se mera inf på skolan hemsida!

Trevlig Helg! / Birgitta

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar