fredag 10 januari 2014

Vecka 2

Tillbaka till verkligheten! Det gick snabbt som vanligt. Nu när den första veckan är avklarad har vi återupptagit det mesta som vi släppte före jul.
I NO håller vi på att avsluta det som ska vara klart inom ramen för vår planering för åk 4 och 5. Vi behöver nog minst en vecka till för att hinna med detta. Det är grymt mycket som ska vara genomarbetat i ämnena biologi, fysik och kemi! Som jag berättat tidigare sparar vi tekniken tills i slutet av terminen då vi kan göra saker utomhus.
Det som gäller just nu är väder ur alla aspekter. Vi har i veckan repeterat växthuseffekten och sett bra film om detta. Känns bra att vi koncentrationsläst NO under hela terminen, tycker både eleverna och jag.
När vi anser att NO-delarna är klara övergår vi till SO, där vi ska beta av geografi, historia, religion och samhällskunskap. Vi börjar med att repetera geografiavsnitten för åk 4, dvs Sverige med landskapen. Sen blir det kursen för åk 5 med länderna i Norden.

Läxor i vecka 3:
Matteläxa till fredag 17/1. Vi kör vidare på tabellen. Nu tar vi 1-8, som vi inte hann med före jul. 
Sen återstår 1-9 i vecka 4 och sen kör vi hela tabellen med förhör varje fredag under resten av terminen.

Engelskaläxa till torsdag 16/1: Glosor till kap. 10   Can I try them on?

Ny läxa i svenska, läsförståelse, faktatexter: Eleverna får läxan på måndag 13/1 och då bestämmer vi i klassen vilken dag den ska förhöras.

Händer framöver i vecka 9:
Sjöaremossen med skridskoåkning tisdag 25/2 

Dags för utvecklingssamtal! Lappar kommer i nästa vecka. 
Obs! Glöm inte att titta på länken till bokningen av samtal med andra undervisande lärare i klassen.

Trevlig Helg! / Birgitta



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar