fredag 7 februari 2014

Vecka 6

Tiden mellan terminsstart och sportlov brukar vara en mycket bra tid för arbete i skolan och det har det varit i år också. Nu återstår bara en vecka och sen tar vi en välförtjänt paus.
I matte har vi gått över till bok 5B och arbetar med tal i alla former. Dessutom blir det Dartmatte en gång i veckan och problemlösning. Idag har vi arbetat med " ett cykelproblem".

I onsdags var Mia från biblioteket hos oss och berättade om sin nya blogg och om hur man söker i biblioteket och på nätet. Hon tog också upp källkritik som vi ska arbeta mera med framöver.
Kommer väl till pass när vi fördjupar oss i Nordens länder.

Torsdag förmiddag blev riktigt kul. Då höll vi på med Me and my family på engelska. Eleverna hade tagit sina bilder och började med hjälp av Niklas att få in dem i arbetsappen Book Creator. Efter lite småstrul med tekniken gick det till slut riktigt bra. Vi behöver arbeta mera med detta och det får bli ett längre pass till i nästa vecka så att vi inte glömmer av hur man gör. Vid smygtitten fick vi se några smakprov som var riktigt fina. Kul att läsa vad eleverna skriver om sig själva och om sina familj.

I SO är vi inne i temat Norden. Först blir det en grundkurs om Danmark, Island, Norge och Finland. Efter det väljer alla ett land för ett lite större fördjupningsarbete. Sist av allt blir det ett prov på Norden.

Händer i vecka 7:
Tisdag 11/2  Heldag med Netscan. Eleverna går runt i grupper och får information om sömn, etik, lagligt på internet, ergonomi samt lite om Netscan.

Läxor i vecka 7:
Engelska:           Torsdag 13/2. Hur man skriver datum. Lapp utdelad. Ordningstal.
Faktaläsning:    Torsdag 13/2. Hur gör djur?  Sid. 17-22 i häftet. Svarslapp utdelad. 
Matte:                 Fredag 14/2. Tabellen. Nu kör vi hela tabellen. Ev nåt i matteboken också.

Utdelat idag fredag: Informationslapp om Netscan för föräldrar. Inbjudan till inf möte 11/2

Veckans tips!  I vänsterkanten på skolans hemsida finns en flik med en fin presentation av vårt bibliotek. Bibliotekarie Mia har visat den för klassen och vi ska använda den mycket framöver.
Gå gärna in och titta på allt matnyttigt som finns där. Har du tid så gör det gärna tillsammans med ditt barn!

Trevlig Helg! / Birgitta
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar