fredag 14 mars 2014

Vecka 11

Tiden bara flyger iväg och våren är på gång. Härligt att se eleverna ute på rasterna på en full fotbollsplan. Tjejer och killar om varandra! Det händer t.o.m. att alla i klassen är med.

I SO har det blivit dags för historia. Vi har idag börjat att repetera lite av det vi läste förra året.  Jag tycker att alla var duktiga och kom ihåg mycket. Det blev digerdöden, asagudar, asken Yggdrasil och mycket mer. Vi tittade på en hel del mycket bra filmer och de satta sina spår. Serien heter Odens rike och tar upp mycket som hände under vikingatiden.
Nu kör vi på med historia tills vi tagit upp allt som står i det centrala innehållet i läroplanen, alla förmågor och alla kunskapkrav. Det ska bli jätteroligt!

I matte är det också nytt tema. Det handlar om bråk och det är andra gången vi jobbar med det. Vi använder iPad ganska mycket nu som färdighetsträning och eleverna kan berätta om bra appar som vi jobbar med. De heter Djungelbråk och Pizza 1 och 2.

Engelskaarbetet Me and my family behöver bli färdigt och det gör vi i nästa vecka. Några i klassen ska ha med sig bilder och därför tar vi och gör klart det i slutet av veckan, ex på fredag.

Läxor i vecka 12:
Vi följer läxschemat med engelska och faktaläsning till torsdag 20/3
I läsningen har alla fått ett nytt häfte och där är det första kapitlet som gäller.
 Engelskan tar upp schemat och vad alla ämnen heter på engelska. Lapp är utdelad till alla!
Matteläxa, tabellen,  till fredag 21/3.
Det var fantastiskt bra resultat i den här veckan på både tabellprovet och engelskan! En stor eloge till alla elever i klassen! Det märks att de har läst på!

Händer i vecka 12:
Vecka 12 förflyter utan några extra inslag. Vi jobbar och följer schemat!
Dock önskar vi fint väder hela veckan.
Glömde nästan att vi har sista avsnittet av Dartmatte på onsdag. Annars är allt som vanligt.

Trevlig Helg! / Birgitta

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar