fredag 22 november 2013

Vecka 47

Vinden viner i advent och vårt första ljus blir tänt!
Tiden går så fort och bara drygt en vecka kvar av november, som av många  anses som årets jobbigaste månad. Till och med eleverna tycker att tiden går fort!
I förra brevet hann jag inte skriva nåt om handbollsturneringen som var i lördags men de som var med tyckte att det var kul men de berättade också att vissa deltagare  från andra skolor inte uppträdde särskilt juste. Tyvärr kom de sist men tyckte ändå att det var värt att delta. Kul!
Veckan som gått har förutom handboll innehållit experiment med ljus, mattediagnos 3, diagnos i engelska och idag det första provet i biologi på människan. Tror nog att det gått bra men ska rätta det i helgen. Alla är nyfikna på sitt resultat. Jag fick till och med en fråga om man fick göra om provet om man inte var nöjd första gången. Självklart får man det!
Vi smyger i NO över till astronomi i nästa vecka och repeterar vårt solsystem med planeter och månar och allt som hör därtill.
Att skicka hem böckerna i NO för påläsning under veckan har gått bra och de allra flesta kom tillbaka idag som lovet!  Det är ju så viktigt att eleverna får tillfälle att läsa faktatexter ordentligt så att de lär sig!
Händer i vecka 48:  Hela B-spåret har bok- och läsvecka!
Alla i klassen har fått i uppgift att ta med sig en bok som betytt mycket för dem när de var små.
Den ska sen presenteras för klassen men vi ska också ha den till vårt samarbete med F-barnen.
Vi läser en bok gemensamt, Gummi-Tarzan, som vi ska diskutera och arbeta med.
Mia i biblioteket kommer till oss och har bokprat på onsdag och vi ska "popcornsläsa", dvs alla i klassen får tid att sitta och läsa i vårt grupprum och då också äta popcorn.
Fler än vanligt ska få bokblogga eftersom vi skapar tid till detta,  så gå gärna in på sidan och titta vad som skrivs av eleverna om böcker.
Vi ska göra författarporträtt och se film om författare. Listan är lång och man kommer hela tiden på nytt att göra med böcker och läsning.
Läxor i vecka 48:
Eftersom vi har läsvecka blir det bara läsning som gäller i läxa under hela veckan!
Vi börjar med Gummi-Tarzan på måndag i skolan och sen bestämmer vi hur långt man ska läsa hemma tills på tisdag och resten av dagarna i veckan!

Ps. Vi har tittat på klipp på Youtube om Hans Persson, som har skrivit böckerna som vi använder oss av i fysik och kemi. Jättebra instruktioner som verkligen fångar eleverna!
Titta på dem tillsammans om tid finns! Man lär sig massor!
Trevlig Helg! / Birgitta

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar