fredag 8 november 2013

Vecka 45

Tillbaka efter ett välbehövligt lov! Både stora och små behöver vila lite och ladda batterierna inför resten av terminen.
Veckan har innehållit nytt avsnitt i matte om decimaltal, mera fysik om hörseln och akustik, uttagning till Vi i 5:an, träff med fadderbarnen och vårt nya arbete om ett eget valt ämne på målpasstiden idag. Nog har vi att göra i skolan alltid! Det finns mer att göra än tid att göra det på! Då gäller det att ha struktur på arbetet och planera väl.
Händer i vecka 46:
Vaccination för flickorna på torsdag 14/11
Handbollsturnering på lördag 16/11 för de som har anmält sitt intresse. Vi bildar ett lag tillsammans med 5A.  Ledare ska vara en förälder från 5 A. Mera information om detta i nästa vecka eftersom det kom upp under sista lektionen idag. En liten avgift kommer att tas ut ca 15-20 kr per deltagare.
Händer i vecka 48:
Läs- och bokvecka för hela B-spåret!

Läxor:
Matteläxa: Tabellen 1-6. Förhör på fredag 15/11. Vi kör en ny runda fram till jul!
Rätta diagnos 2 och ta med boken tillbaka senast fredag 15/11.
Ev arbete på kapitlet i matteboken för att göra klart.

Engelskaläxa: Vanlig glosläxa till torsdag 14/11. Papper utdelat idag fredag.

Engelskaläxan från igår är rättad och alla har fått med sig den hem idag. Bra resultat!

Tyvärr hanns det inte med att gå igenom den nya läxan att läsa sin berättelse och få respons från er föräldrar. Den kommer hem på måndag och bör vara tillbaka på fredag 15/11.

I nästa vecka kommer vi också att gå igenom delarna av provet om människokroppen. Det börjar att bli dags att summera vad vi gjort och se efter hur kunskaperna har satt sig. För att det inte ska bli så mycket att läsa på åt gången delar jag upp det i mindre delar:
Del 1  Matsmältningen
Del 2  Hjärta, blod och lungor
Del 3  Skelett och muskler
Del 4  Sinnena
Trevlig Helg! / Birgitta

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar