fredag 5 september 2014

Vecka 36

En vecka i solens tecken. Roligare än den första då regnet öste ner. Som vanligt har vi en massa saker igång och det har varit inom många olika områden.
Vi har ju i klassen haft anledning att fira en hel del men nu blir det ännu mera. Vid torsdagens simprov i Simstadion visade alla i klassen att de kan simma 150 m bröstsim och 50 m rygggsim. Fantastiskt roligt! Som vanligt hade vi en trevlig stund och alla skötte sig jättebra!

Inf om specialkost!
Förra veckan påminde jag om informationen på skolans hemsida om specialkost. Intyg krävs bara om det är någon förändring! Vid frågor kontakta köket.

Utvecklingssamtal:
Lappar om tider för samtal är utdelade till alla idag fredag. Gärna tillbaka på måndag eftersom det finns tider redan på tisdag.

Språkval:
Efter tre tillfällen på tyska och tre på spanska ska eleverna nu välja språk. Blankett är utdelad och ska tillbaka senast onsdag 10/9.  På torsdag börjar de med sitt valda språk!

Nationella prov våren 2015:
På klassmötet på måndag kommer jag att gå igenom gällande datum för proven.
Ni kommer att få det på papper på måndag!

Utdelning av iPad:
Igår kväll fick de flesta sina iPadar och kom igång med att ladda ner appar. Tyvärr blev det strul för somliga men vi har löst det under förmiddagen. Nu ska alla vara igång.
Vi har redan varit ute med ett gäng i klassen och fotat träd, som de ska kunna. Det gick hur smidigt som helst och i nästa vecka ska de andra som inte gjort detta gå runt och ta sina bilder av träden.
Tangentbord kommer till vår klass snart hoppas vi. Niklas delar ut dessa. Det kommer dock inte att finnas ett per elev. Frivilligt blir det att köpa ett själv.  Ta gärna med egna lurar om det finns hemma.
I nästa vecka fortsätter vi att ladda ner appar som är gratis. Pengar till "köpeappar" kommer snart hoppas vi!
Hörde inte riktigt vad som sades om laddaren men det är bra om den finns i skolväskan under dagen!

Klassmöte:
På måndag  8/9 kl. 17.30 samlas vi åter i klassrummet och har traditionellt klassmöte.
Det kommer att bli mycket information eftersom det är åk 6 , bl a om Skola 24, som ersatt Infomentor.
Om du som förälder undrar nåt och vill ta upp det kan du maila mig på
adressen birgitta.adolfsson@varberg.se

Friidrott på Påskbergsvallen:
På tisdag 9/9 åker vi till stan och har friidrott på vallen.
Vanliga skoltider gäller och eleverna ska vara ombytta när de kommer på morgonen.
Ta med: Dricka för hela dagen, extra fika om du vill, tallrik och bestick till pastasalladen som de får från köket. Vi tar upp det i klasrummet på måndag!

Trevlig Helg! / Birgitta
 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar