fredag 25 april 2014

Vecka 17

Fredagsmys idag igen. Nu är det tätt mellan tillfällena. Gruppen som hade ansvaret idag hade gjort en tävling som bestod av bilder som var manipulerade i telefonen. Tur att jag inte var deltagare i nån grupp för det var jättesvårt att se vad bilden föreställde. Eleverna är mycket bättre på sånt! Vi tränar lite på måndagar när vi tittar på Lilla Aktuellt där ett inslag just handlar om "Facet", ett förvridet ansikte på nån kändis.
I SO jobbar vi på med Medeltiden och Gustav Vasa. Idag har vi tittat på en film om hans söner. Filmen var mycket pedagogisk och tog upp hela familjen med de tre sönerna som blev kungar. Det blev en jättebra lektion med film och lite antecknande emellanåt. Tror nog att klassen kan detta bra.
Igår behandlade vi barn på Medeltiden och hur de bodde och lekte. Då blev det mycket bild eftersom de skulle illustrera texter och det är kul för alla gillar ju att rita.
Just de bilderna kommer att sitta uppe på tisdag när vi har Öppet hus så att ni kan titta på dem.

Vi pratar mycket i vår klass om hur man lär sig saker, vilka sinnen som är dominerande och försöker att använda de kunskaperna när vi tar oss an ett område. Dessutom pratar vi också om hur viktigt det är att repetera det man lär sig.
Martin Ingvar som är en kunnig person inom neurologi påstår att man ska lära sig en sak ena dagen och sen repetera den efter ett kort tag. Sen behöver det gå en lång tid innan man tar upp det igen. På det sättet förflyttas kunskaperna till långtidsminnet och det är ju där de ska vara, helst!
Såhär i tider för nationella prov i åk 6 pratar vi en del om hur man ska arbeta för att det som vi kanske läser just nu,  eller har läst i åk 4, kan komma på ett nationellt om ett år  och hur det ska stanna i minnet. Inte helt lätt när man ser hur proven ser ut. Själv hade jag vikarie i onsdags för jag var med och rättade samhällskunskapen för åk 6 B. Vi har inrättat det systemet i år att vi hjälper varandra annars blir det ett jättetungt arbete för den som har åk 6.



Öppet hus


På tisdag välkomnar vi alla till skolan så att ni får titta på vad eleverna har gjort. I vår klass blir det lite i idrottshallen och resten i klassrummet.
På slöjden har de förberett en visning, som ska vara som en promenad på en "Catwalk".  De har sytt kläder och gjort saker i träslöjden också.
I klassrummer finns det lite att titta på och även en presentation om "Me and my family" på engelska som visas på iPad och storbild. Varje elev får göra sin presentation när de kommer till klassrummet.
Vi har även en fin sak på iPad från i höstas, som handlar om hösten och varför trädens löv byter färg.

På varje bänk kommer det också att ligga arbeten som ni föräldrar kan titta på och sen är det förstås klart att ni bläddrar runt i böckerna också.

Läxor i vecka 18:
Bara en läxa i engelska och den är till onsdag. Obs!

Händer i vecka 18:
Måndag 28/4  Vanlig skoldag.

Tisdag 29/4    Öppet hus kl. 17-19
Onsdag 30/4   Valborgsmässoafton och vanlig skoldag!
Torsdag 1/5     Första maj. Lov!
Fredag 2/5       Lov!

Trevlig Helg! / Birgitta

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar