söndag 6 april 2014

Vecka 14

Veckan som gått har varit mycket rolig och omväxlande. Som ni redan sett har vi arbetat med kuber i matten och gjort problemlösning. Inte alltid så lätt men lättare om man gör modeller på riktigt och sen får tänka efter och lösa problemen mera konkret.

I onsdags var vi inne i stan och orienterade. Ett fantastiskt bra arrangemang av orienteringsklubben Friskus, som hade lagt en bana vid sin stuga på Träslövsvägen. Detta är nödvändigt för oss eftersom vi i Lindberg inte har någon fungerande karta över vår närmiljö och då blir det svårt att träna sig på orientering, som ingår i ämnet idrott. En stor eloge till Friskus, som ordnar detta för alla i åk 5!

I torsdags var det åter dags för vår månatliga träff med fadderbarnen. Denna gången blev det påskpyssel och de ritade och målade påskharar och kycklingar.

Vi fick också besök av representanter från ARIL åk 7-9 i torsdags. En grupp elever kom till oss tillsammans med vår kurator Katarina och berättade och gjorde jättebra övningar med klassen.

I fredags var det så dags för skolbio och vi åkte till stan för andra gången denna veckan. Filmen heter Eskil och Trinidad och handlar om en pojke som fick flytta med sin pappa när pappan fick nya jobb. En mycket tankeväckande film som också var både sorglig och rolig.

Händer i vecka 15:
Måndag 7/4:    Prov på området Norden. Extra slöjd för den som gick bort i onsdags.
Tisdag   8/4:    Första försäljningsdag för årets majblommor.
Onsdag  9/4:   Vanlig skoldag
Torsdag 10/4:  Vanlig skoldag.
Fredag   11/4:  Påskpyssel. Sista dagen före påsklovet! Ta med ett riktigt hårdkokt ägg!

Läxor i vecka 15: 
Två läxor denna veckan. Vi tar engelska och matteläxa, tabellen.
Engelskaläxan till torsdag blir texten som vi går igenom på tisdag. Att träna sig att läsa den noga och översätta den till bra svenska. Alltså, att läsa och lyssna!
På fredag har vi som vanligt vårt tabellförhör. Det har varit riktigt bra resultat på de proven. Jättebra!
Läxan att träna faktaläsning återupptar vi efter påsk.
 
Öppet hus på skolan tisdag 29/4  kl. 17-19!  Se skolans hemsida för mera information.

Fortsatt trevlig Helg! / Birgitta

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar