fredag 25 oktober 2013

Vecka 43

Den här veckan skulle bli lugn och inte så händelserik trodde jag men tji vad jag tog fel! Vi har hunnit med att göra massor av saker och det har hänt en massa också.
Fadderträff:
Vi har träffat våra fadderbarn och läst spökhistorier för dem. Titta gärna på bilderna från vår träff.
FN-dagen:
Vi har pratat om FN och barnkonventionen och sett film som stämde till eftertanke.  Det är ju inte självklart att alla barn får gå i skola. Viktigt att ta upp på FN-dagen.
Tema människokroppen:
Den här veckan var den sista på vårt arbete om kroppen så Ingemo har varit hos oss på frågestund. Klassen har fått skriva frågor till henne och igår hälsade hon på oss och besvarade allehanda frågor från eleverna. De hade skrivit mycket bra frågor och vi fick intressanta och tydliga svar.
Utrymning av skolan:
Vi har för andra gången tränat utrymning av skolan vid brand. Känns som om det fungerar bra och alla vet var man ska ställa upp sig för inräkning.
Halloween:
Eftersom Halloween infaller i nästa vecka på lovet har vi pratat om det också och sett spökfilm på engelska.
Fredagsmys:
Sist men inte minst har vi avslutat veckan med mys då temat såklart var Halloween. En fantastiskt rolig avslutning på den här delen av terminen! Den ansvariga gruppen har gjort ett mycket gott jobb!
Hemskickat till er föräldrar:
Eleverna har idag med sig hem resultaten från  två engelska läxprov samt proven på tabellen i matte. Lapparna ska inte tillbaka till skolan. Dessutom har de fått information från Kultur dag och natt! Gräv i väskan så hittar ni lite att titta på!
Läxor i vecka 45:
Tabellträning! Vi kör på! de flesta kan tabellen ganska bra men det behövs mera träning.
Nu kör vi hela tabellen 1-9.
Det blir engelskaläxa till torsdagen som vanligt. Kommer att innehålla alfabetet på engelska bl.a.
Tips: Titta på Youtube   Handtricket för nians tabell!
Ett gott lov till alla i 5B!
Trevlig Helg! / Birgitta



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar