fredag 6 september 2013

Vecka 36

Äntligen har vi i klassen fått träffa våra fadderbarn! Vi har ett system så att åk 5 får fadderbarn i F-klassen och behåller  dem sen också i åk 6. Vi har alltså fadderbarn från både F grön och F röd.
Igår bekantade de sig med varandra och lekte lite, både ute och inne. Ska bli jätteroligt att arbeta med så små barn också, tycker jag.
Vi har en plan att vi ska träffas en gång i månaden och göra nåt, både nyttigt och roligt. Nästa träff blir det läsning av de stora för de små. Vi i 5:an måste därför träna att läsa texter, sagor, både högt och tydligt. Det är ett tydligt mål för åk 4-6 så det passar riktigt bra att fixa det såhär på riktigt.
 Mattekurs:
Vill bara såhär påminna om mattekursen för er föräldrar, som startar på måndag den 9/9!
Klasslistor:
Ann-Britt på vår expedition påminner om att hon vill ha in rättade klasslistor. 
Är det nåt fel på ditt barns uppgifter på klasslistan ska du skicka tillbaka den rättad så ordnar Ann-Britt resten.
Uteraster:
Vädret kan vi ju inte klaga på och värmen ska fortsätta ett tag till. Just därför är vi noga med att alla ska gå ut på rasterna. Det har varit lite si och så med detta och eleverna blir lätt sittande i kapprummet så att vi får säga till mer än en gång att de ska gå ut. Det är ju viktigt att de får frisk luft och motion på rasterna så vi håller på detta. Men de är också jättebra på att spela fotboll och King så det varierar. Självklart får de vara inne när det regnar men vi hoppas att det ska dröja!
Mellanmål:
Vi äter ganska sent detta läsåret, kl. 11.50, och de flesta blir hungriga på förmiddagen. Skicka gärna med frukt, grönsaker eller en macka så står de sig bättre till lunch.
Läxdagar:
Matteläxa till tisdagar. Det som inte hunnits med under föregående veckas arbete! Eleverna vet precis vad som gäller! Till på tisdag är det t.o.m. uppgift 56.
Engelskaläxa till torsdagar. Idag har de fått sin första glosläxa till nästa vecka. Förhörs torsdag 12/9

Väl mött på klassmötet på tisdag!
 Trevlig Helg! / Birgitta

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar