fredag 15 mars 2013

Vecka 11

I onsdags inträffade en rolig sak på första rasten. Solen sken, det var riktigt kallt, det snöade och flickorna hoppade rep för fullt. Helt underbart att se! Det är som jag skrev förra veckan fantastiskt att se eleverna ute och fullt sysselsatta med att hoppa rep, spela fotboll eller spela King. Allt blir mycket lättare med utevistelse på rasterna.
Snö i all ära men det ställer också till det med konflikter mellan olika elever eller grupper av elever. Vakterna har fullt upp med att se till att snöbollskastningen sker på ett juste sätt.  Den senaste dosen av nysnö medförde problem så nu vill vi ha barmark och solsken.
Arbetsveckan har gått sin gilla gång och vi är mitt uppe i olika arbeten i matte, SO, svenska och engelska. Eftersom vi hade pingislaget i Falkenberg idag gjorde vi inget glosprov utan tar det på fredag den 22/3  när förhoppningsvis alla finns på plats.
När vi slutade lite över klockan ett idag fick Johanna ett sms från Falkenberg där det stod att det gick bra för laget. Hoppas att det fortsatte men i skrivande stund vet jag inte hur det har utvecklat sig.
Ett stort TACK till alla föräldrar som hjälper till och skjutsar och stöttar i såna här sammanhang.
Läxor i vecka 12:
Ny läsläxa från måndag till fredag.
Samma glosläxa som i vecka 11. Träna att även läsa texten som hör ihop med glosorna.
Matteläxa blir att räkna i boken. Hur långt tar vi på lektionstid, troligen att bli klar med det blå spåret.
Obs! vecka 13 är en kortvecka med skärtorsdagen som sista skoldag före påsklovet som är v.14
 Trevlig Helg! / Birgitta

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar