fredag 8 mars 2013

vecka 10

Vi bestämde ju i vår klass att våren är här och det stämmer delvis. Visserligen är det kallt men jag har införskaffat bollar och hopprep och nu är alla ute på rasterna och motionerar och får frisk luft. Det märks tydligt på arbetsförmågan på lektionerna. Koncentrationen är mycket bättre och vi kan hålla på längre med ett arbete. Detta är ju precis vad alla redan vet, att barn behöver motion och frisk luft för att orka och för att må bra. Hoppas att det blir lite fint väder på måndag då vi har studiedag så att alla lediga barn kan vara ute i solen.
I SO läser vi nu historia och ska så göra åtminstone fram till påsk. Det handlar om vikingatiden och medeltiden.Vi har även repeterat stenåldern, bronsåldern och järnåldern.
I matte gäller just nu mera addition och subtraktion. Vi kör med traditionella uppställningar. Ett välkänt koncept.
I nästa vecka blir det repetition i engelskan. Sen tar vi ett Progress test på fredag. Då kollar vi av att det som tagits upp på de senaste kapitlen sitter som det ska. Repetitionen  kallas ju för inlärningens moder. Så sant så!  Ett tänkvärt yttrande just nu av neurologen Martin Ingvar, som är specialist på hjärnan och inlärning.
Händer i vecka 11:
Måndag den 11/3 lov!
Fredag den 15/3,  pingis i Falkenberg för vårt duktiga lag i Bästa 4:an.
Läxor:
Läsläxa från tisdag till fredag.
Engelskaläxa från tisdag till fredag. Glosor på texten som vi arbetat med under vecka 10.
Matteläxa att räkna i boken. Vi kör på lite med addition och subtraktion.
Trevlig Helg! / Birgitta

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar