fredag 19 oktober 2012

Vecka 42

Igår var Mia, vår skolbibliotekarie hos oss och gav hela klassen varsitt ex av Barnbokskatalogen för 2012 och 2013. Sen ska vi få vara med i en omröstning om den bästa boken. Det kommer lite senare på vårterminen.
I morse gjorde vi mattediagnos 2 och den ska rättas tills på måndag. Hoppas att resultaten är tillfredsställande så att vi kan gå vidare på ett avsnitt om Geometri. Vi börjar i så fall på måndag och fortsätter efter lovet.
Nästa vecka blir den sista veckan i NO på temat Insekter. Vi har jobbat med fjärilar, flugor,bin,getingar och humlor. Efter lovet kommer ett litet test på kunskaperna.
Läxor i vecka 43:
Läsläxa från måndag till fredag. Viktigt att alla lämnar in sin bok på fredagar. Somliga har missat detta!
Matteläxan kan bli nåt i boken. Vi ser vad som behövs när vi börjat att jobba med geometrin.
Engelskaläxa: Här behövs en förklaring till varför eleverna inte fick nån läxa tills idag. I tisdgags hände en liten olycka med en elev i klassen just när vi skulle dela ut läxan och sen fick jag leta skolsköterska.
Men idag har alla fått läxa tills nästa fredag den 26/10
Obs! Mys nästa fredag den 26/10!    Tema Halloween
I nästa vecka ska vi också ta och skärpa till oss vad gäller att gå ut på rasterna när det inte regnar. Det går trögt ibland att komma ut och somliga springer ut och in och gömmer sig i det röda köket. Inte OK! 
Sen behövs det lite uppstramning också vad gäller arbetsron i klassrummet. För det allra mesta är den bra men vi får inte tulla på kraven om riktig arbetsro på alla lektioner.
Ha det så bra! Nu håller vi helg! / Birgitta

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar