fredag 12 oktober 2012

Vecka 41






I förra veckan började vi i klassen med bokmorgon på onsdagen. Vi läste extra mycket och tände ljus och berättade för varandra om bra läsvärda böcker. Nu när hösten är här på riktigt måste vi ju tända ljus varje morgon när vi sitter och läser. Såhär mysigt har vi det varje morgon. Ett bord fullt med nya böcker, som vår bibliotekarie Mia har burit in till oss. Det att svenska barn inte läser i skolan stämmer inte alls hos oss. Det har vi alltid gjort sen många, många år tillbaka. Länge leve läsandet!
Matte:
Nästa fredag den 19/10 avslutar vi ett avsnitt i matten med Diagnos 2. Alla gröna uppgifter och alla blå ska vara klarar tills dess. Eleverna arbetar mycket flitigt på mattelektionerna.
NO:
I NO håller vi på med temat on Insekter. Fjärilarna är avklarade och nu återstår husflugan, honungsbiet, getingen och humlan. Vi tränar väldigt mycket på att skriva faktatexter just för tillfället.
Liten påminnelse:
Skicka gärna med mer än en frukt till skolan. Eleverna får gärna äta på rasterna och på vissa lektioner.
Varma kläder:
Hösten är över oss och på morgonen ska eleverna vara ute till kl. 8.40 såvida det inte regnar. De ska också vara ute alla regnfria raster. Det behövs varma kläder och det är bra om ni föräldrar vet detta med rasterna så att vi kan skicka ut dem i friska luften. Det märks väldigt tydligt när det har varit innerast att arbetsförmågan och koncentrationen inte är på topp.
Sjukanmälan:
Förkylningstiderna är över oss och flera elever i klassen har varit hemma. Glöm inte att sjukanmäla ditt barn på tel. 828 66 eller maila mig på  birgitta.adolfsson@varberg.se    Tack!
Gränser för skolgården:
Efter vår stora ombyggnad av skolan har det inte satts upp nya staket som visar var skolans gränser går. Vi i personalen önskar självklart att det ska komma upp staket men det kan dröja. Det är inte alltid så lätt för barn att veta sånt och i väntan på att det kommer upp något sorts riktmärken måste vi vuxna tala om för eleverna var skolans mark börjar och slutar. Eftersom vi har en väl tilltagen yta att vara på är det inte OK att vara ute på grannbondens åker och leka. Detta bara som en information till er föräldrar ifall frågan skulle komma upp.
Trevlig Helg till er alla! / Birgitta

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar