söndag 10 maj 2015

Vecka 19

Veckobrev på söndag i stället för på fredag. Så kan det bli när det är ont om tid.

Veckans geografiprov över Europas länder och huvudstäder är rättade och resultatet ser bra ut, ja t.o.m. mycket bra ut för somliga. Kan av detta dra slutsatsen att om man förbereder på rätt sätt och eleverna får tid på sig att träna hemma blir det bra resultat. Samtliga i klassen har gjort ett gott jobb!

Har även rättat de nationella proven i geografi som vi gjorde i vecka 18 och där ser det likadant ut. Genomgående är det bra resultat och jag gläder mig med eleverna. Det är riktigt kul när de lyckas!

På onsdag 13/5 tar vi ett gammalt nationellt i fysik och det ska rättas under helgen. Hoppas att det blir lika bra resultat där som på de andra.

Det är ju allmänt känt att svenska elever är duktiga i engelska. Det märks på resultaten på de nationella proven, som vi gjorde för några veckor sen. Jobbigt att rätta men desto roligare när man ser resultaten. Klassen har redan fått se sina engelska prov i läs- och hörförståelse. Nu blir det ju inte betyg enbart på de två delarna men uppsatserna ser bra ut också. Har rättat dem i helgen och sen återstår bara den muntliga delen som vi ska göra före maj månads utgång, förhoppningsvis!

Händer i vecka 20:
Vi förbereder oss för tisdagen. Den del saker ska göras färdiga.
Tisdag 12/5 är det öppet hus från kl. 17-19
Ett gammalt nationellt prov i fysik.
Torsdag och fredag är det lov!

Obs! Måndag 1/6 är det studiedag och alla elever är lediga!

Glöm inte att titta på skolans hemsida där det finns information om avslutningen och om den nya skolan i Trönninge!

Fortsatt trevlig söndag! / Birgitta

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar