fredag 17 april 2015

Vecka 16

Ömsom sol, ömsom regn, ja april gör verkligen skäl för sitt väder!
Veckorna bara flyger iväg och nu har vi gjort ytterligare nationella prov, den här gången i engelska.
I tisdags var det dags för läsförståelse och hörförståelse och eleverna arbetade jättebra. De fick se sina rättade prov igår och alla hade ansträngt sig till det yttersta. Jag är mycket nöjd med resultatet. Dessutom kan jag berätta att det är knäpptyst under hela provet så att alla får en  chans att göra sitt bästa. Så tyst har det också varit under alla de andra proven och det är en riktigt bra förutsättning för alla.
Under övriga lektioner börjar det märkas att tonåren närmar sig och hormonerna svallar lite. I veckan har det varit lite "sjögång" men idag har alla arbetat jättebra och stämningen har varit på toppen.
Varje dag börjar med att alla som regel lägger in sin iPad i skåpet och där får den vara tills vi ska använda den. Jag har fått bli mycket mera bestämd med denna regel och även med mobilerna, som inte alltid sköts som de ska.
Hörde på TV i morse att vår minister Fridolin kommer att ta upp detta med mobiler. Vi som arbetar i skolan vet ju hur det är och i sanningens namn ska sägas att mobilerna stjäl mycket uppmärksamhet från undervisningen. Jag behöver säga till vid flera tillfällen varje dag då någon i vår klass sitter med sin mobil uppe på lektionstid fastän de ska läggas ner när vi går in i klassrummet.

Händer i vecka 17:
Onsdag 22/4 kommer det folk hit som ska efterarbeta det vi gjorde i samband med besöket av Glada Hudik  och föreställningen Trollkarlen från Oz.
Det blir mera prat om fördomar och likabehandling.
För övrigt är det en vanlig arbetsvecka.

Läxor i vecka 17:
Träna på Europas länder. Det blir prov i slutet av april.  Det är 45 länder och 45 huvudstäder, lite att läsa på!
Använd Seterra på iPaden eller nåt annat som passar.
Läxa i engelska till fredag 24/4 får eleverna på måndag. Handlar om den nya texten som vi jobbat med idag med bl. a. Nelson Mandela.

Trevlig Helg! / Birgitta



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar