fredag 6 mars 2015

Vecka 10

Äntligen lite solsken! Hoppas att det återkommer oftare så att det blir lite roligare att gå ut på rasterna. Dessutom blir smittspridningen lite mindre också. Idag har vi toppat med fyra elever borta men det ska väl gå över.
Veckan som gått har vi arbetat med biologi och delen sex- och samlevnad, som jag tror uppfattades som intressant av alla i klassen. Vi har läst i böcker, sett bra filmer, haft besök av Ingemo i helklass, tjejsnack med Ingemo och killsnack med Bosse. Prata gärna med era barn och fråga dem hur de uppfattade veckans tema. När jag frågade dem vad de tyckte om lektionerna gav de ett mycket gott betyg. Vi kommer såklart att prata mera om detta men i mindre portioner.
Nu drar vi vidare i NO med kemi och i SO med geografi och historia. Det är väldigt mycket som ska hinnas med före sommaren.

Händer i vecka 11:
Vecka 11 är en helt vanlig skolvecka då vi följer schemat.
Råkade säga till klassen att vi har studiedag nu på fredag 13/3 men det är fel!!!
Det är studiedag fredag 27/3 i stället!!!

Läxor i vecka 11:
Mattepapper med repetitionsuppgifter utdelat. Gäller hela vecka 11.
Engelska glosor till fredag 13/3. The Bermuda Triangle.
Tyska- eller spanskaläxa till torsdag 12/3
Läsläxa i Eldens hemlighet till tisdag 10/3. Alla ska ha läst kap. 11 ordentligt.
Denna läxan gäller för alla i klassen! 
Du ska dessutom läsa första sidan på kap. 11 högt och spela in den och skicka in den i mappen Eldens hemlighet i Showbie senast tisdag!

Det har varit lite si och så med läsningen av kapitlen i Eldens hemlighet och när vi ska prata om handlingen i ett kapitel är det svårt om man inte läst texten ordentligt eller inte alls i värsta fall.
Ber er föräldrar om lite koll att ni ser till att texten blir läst. Det är bra om ni hinner lyssna på uppläsningen av hela kapitlet! Boken är ju skriven av Henning Mankell, som är en lysande författare och väl värd att lyssna på.

Trevlig Helg! / Birgitta

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar