fredag 30 januari 2015

Vecka 5

Snön kan ha två sidor, dels är det fantastiskt kul att vara ute och bygga snögubbar och lyktor och annat fint och dels ställer den till trubbel på rasterna i skolan när alla inte lyder reglerna för var man får kasta snöboll.
På Lindbergs skola får man kasta snöboll men bara på anvisade ställen, dvs bakom berget och linbanan. Idag har de flesta kastat på rätt ställe och 6B har inte fått några klagomål. I morse var det till och med så att vi bad eleverna att stanna inne för att undvika bråk. Ibland får man ta till såna metoder för att behålla lugnet fredagen ut.

Vi i 6B har avslutat veckan och månaden med mys, där Ebba, Viktor, Rasmus, William och Elias  hade planerat lekar med klassen. Kul och omväxlande och bra planerat! Bra jobbat av hela gruppen!

På måndag sätter vi igång med de nationella proven och först ut är svenska. Vi kör på förmiddagen och har två pass med en rast emellan. Varje pass är 80 minuter och sen blir det lunch.
På onsdag kör vi efter samma modell.
Eleverna bör ha med sig nåt bra att äta och vi har pratat om vad som är bra mellanmål. Ni föräldrar bestämmer såklart också vad som ni skickar med era barn men inte godis, Cola eller energidrycker.
Bra mat och god sömn är ju förutsättningar för ett bra arbete så vi hoppas att alla ska kunna göra sitt bästa!

Läxor i vecka 6:
Eldens vrede kap. 9 till tisdag.
Tyska eller spanska till torsdag.
Engelska glosor till fredag.
Repetition i matte på utdelat papper till fredag.

Trevlig Helg! / Birgitta

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar