fredag 17 maj 2013

Vecka 20

Värmen är över oss men vi ska inte klaga. Lite jobbigt är det allt att sitta och skolarbeta. Vi kör på som vanligt med att färdigställa allt. Tiden går fort och det är bara drygt tre veckor kvar.
I NO arbetar vi med vatten och eleverna ska få med sig en hemuppgift i nästa vecka som handlar om dricksvatten och brunnar. De kommer också att få göra ett experiment hemma med en petflaska och sedan redovisa detta i skolan. Båda dessa uppgifter ska vara klara senast den 31/5!
Årets majblommor:
Klassen sålde sammanlagt för 3765 kr och det blir 10% av det till klasskassan. Vi har redan köpt tre bollar men det återstår en knapp hundralapp som vi kan använda till nåt kul.
Klassråd:
Idag har vi haft klassråd och pratat om bl. a. skolmaten, bussarna, toaletterna och cykelställ, eller snarare brist på cykelställ. På måndag blir det elevråd och då går Jamina och Anton dit och representerar vår klass och framför våra åsikter.
Som ni säkert märkt har vi ändrat lite i innehållet i klassens läxor såhär på slutet av terminen. Jag har inte skrivit det på bloggen förrän nu men ni kan lita på era barn. Vi går igenom läxorna noga i skolan och vad som förväntas av dem när det ska bli redovisning.
Läxor:
Annorlunda svenskaläxa, en redovisning av en sport. Ska vara klar på onsdag den 22/5
Matteläxa blir tabellen och just nu kör vi på med 7:an. Litet förhör på fredag.
Annorlunda NO-läxa som jag skrev tidigare. klar 31/5. delas ut tisdag i vecka 21.
Händer framöver:
Vårvernissage för hela skolan tisdag den 4/6.  Mera inf kommer senare!
Avslutning torsdag den 13/6. Mera inf om tider kommer i nästa vecka.
Trevlig Helg! / Birgitta

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar