fredag 12 april 2013

Vecka 16

Tillbaka på skolan efter ett mycket gott påsklov. Tyvärr var ju ett par elever sjuka i veckan före påsk men det rättade till sig för de flesta. Några i klassen har valt att berätta om sitt påsklov för alla i klassen. Jättetrevligt att få höra vad som hänt!
Som vanligt arbetar vi mycket strukturerat med de olika ämnena och det känns mycket bra. Eleverna utnyttjar tiden på lektionerna och gör stora framsteg.
I matten håller vi på med geometri och vinklar, i SO gäller Medeltiden med massor av spännande saker såsom digerdöden och Håtunaleken. Vi arbetar med historia ett par veckor till och sen blir det NO för hela slanten eller rättare sagt resten av terminen. Det kommer att bli mycket fysik och kemi med luft, vatten och väder m.m. Lite teknik kommer det också att bli i samma veva.
Varje fredag avslutar vi skolveckan med att titta på Lilla Aktuellt och idag tog de upp att pojkar läser så lite i skolan och att elever över huvud taget läser lite och illa. Det blev förvånade miner i vår klass eftersom vi läser mycket och ofta, både pojkar och flickor. Vi är i biblioteket varje vecka och somliga är där oftare, kanske flera gånger i veckan. Sen lägger vi också stor vikt vid att träna upp läshastigheten och läsförståelsen. Vi börjar ju varje skoldag  utom måndagar med tyst läsning som en samling. Detta ger resultat som märks tydligt!
Händer i vecka 16: Tisdagen den 16/4 är det första dagen då man får sälja majblommor!
Alla blommor delas ut till eleverna i klasserna.
Torsdagen den 18/4 har jag kompledigt. Vikarie kommer!
Läxor i vecka 16:
Läsläxa som vanligt från måndag till fredag.
Engelskaläxa som vanligt till fredag.
Någon form av matteläxa till fredag.
Trevlig Helg! / Birgitta

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar