fredag 25 januari 2013

Vecka 4

Sista fredagen i månaden och vi har haft mys med fika och film, nämligen Ice Age. Passar ju jättebra nu när Kung Bore har Sverige i sitt grepp. 
I morse hade vi köldrekord och dessutom har vi problem med värmesystemet i skolan. Just nu kör vi med värmefläkt när temperaturen sjunker och vi fryser inomhus. Vaktmästaren och ditkallade värmeproffs gör allt de kan för att fixa det.
Vill be er föräldrar att se till att barnen har ordentliga kläder med sig till skolan så att de kan gå ut på rasterna. Det händer att de skyller på att de fryser men lite frisk luft behöver de även om det är kallt ute, som idag exempelvis.
En sak till som jag behöver er hjälp med och det är att flera i klassen glömmer böcker hemma när de haft läxa. Vi har pratat mycket om detta med glömska och hur man ser till att det blir bättre men nu behövs det hjälp av er föräldrar! De böcker som oftast stannar hemma är engelskaböckerna och  boken Blåbärshäxan, som de har läsläxa i.  En bra regel är att alltid lägga tillbaka böckerna i skolväskan när läxan är gjord. Prata med era barn och hitta ett system som fungerar hemma hos er.
Händer i nästa vecka:
"Vintervatten" i Veddige på onsdag tillsammans med 4A. Se lappen som alla fått.
Vi börjar med samtalen på måndag. Gå in på Infomentor och titta igenom omdömena.
Läxor i v. 5:
Läsläxa i Blåbärshäxan,  kap. 5 till onsdag och kap. 6 till fredag.
Engelskaläxa till tisdag, glosor till kap. Can you play the clarinet?
Matteläxa kommer i början av veckan och ska vara klar på fredag. Kan bli tabellen och klockan.
Trevlig Helg! / Birgitta

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar