fredag 30 november 2012

Vecka 48

Adventstiden är här och vi har tänt det första ljuset. En stjärna lyser i fönstret och nu räknar vi bara ner för jullov. Men vi ska hinna med en hel del före dess och arbetstakten är hög. Enligt min bedömning jobbar alla på bra och det är roligt att komma framåt i skolarbetet. Vi kommer att ha ett prov på Sveriges landskap före jul och innan dess ska vi träna mera på Lappland och Halland förstås samt ett eget valt landskap, som de ska arbeta med i nästa vecka. Det finns att göra!!!
Här kommer några bilder från vårt fredagsmys. Vi blev bjudna på minimuffins av Ebba och Wilma och medan de fikade lade somliga pussel.

Läxor vecka 49:
Läsläxa som vanligt.
Engelskaläxa. Idag har vi pratat om ny dag för engelskaläxan och vi beslutade enhälligt att byta dag från fredag till måndag men vid närmare eftertanke är tisdag en bättre dag. Alltså, eleverna får sin läxa på ex. måndagen i ena veckan och så ska de bli förhörda på tisdagen i nästa vecka. Detta var väl klart som korvaspad såhär på fredag eftermiddag?  Jag pratar med klassen mera om detta i nästa vecka. Kontentan av beslutet är att de vill ha längre tid för att läsa på läxan vilket är helt behjärtansvärt. Vi fixar det!
matteläxa: Vi fortsätter med tabellen, nu 4:an.
Trevlig Helg! / Birgitta

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar